Napfényvitamin webshop: Prémium kiegészítők tárháza

Számomra termékeim valóságos műalkotások, melyeket tudományos megalapozottsággal, a hazai igényeknek megfelelően alkottam meg

Kapcsolat

Telefonszám, mely kizárólag
hétköznapokon 11:00 - 15:00
között hívható:

06 (70) 547 23 57

E-mail: info@napfenyvitamin.net


Vállalkozás adatok:

Pintér Zoltán
egyéni vállalkozó

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002
 

Hiba, illetve panasz esetén
hívható telefonszám:

06 (70) 547 23 57


Adatkezelés nyilvántartási száma:

NAIH-70497/2013.

Tudatos D-vitamin Fogyasztók

Megosztás

Diabeteses neuropáthia

Hatékony segítség diabeteses neuropáthia esetén
2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek

2013-ban publikált vizsgálat alapján

 

A cukorbetegség egy krónikus, metabolikus rendellenesség, mely jelentős mértékben rontja a betegek életminőségét. Mind az autoimmun jelleget mutató 1-es típusú, mind az elégtelen inzulin termelés és/vagy csökkent inzulin érzékenység talaján létrejövő 2-es típusú cukorbetegség során a sejtek kis mértékben képesek felvenni a cukrot, ennek következtében nő a vércukorszint, ami hosszútávon igen komoly szövődmények kialakulásához vezet (korai és késői szövődmények).

A cukorbetegségben szenvedő betegek több, mint 50%-ánál tapasztalható a diabeteses neuropáthia. Ezen késői szövődmény során az idegek károsodása figyelhető meg. A betegek jellemzően végtagi zsibbadásról vagy szurkáló érzésről, érzéskiesésről és végtagok gyengeségről számolnak be. A tünetek először a lábakon jelentkeznek, a lábujjakról felfelé haladva, ugyanígy a kezeken is. Az érzéskiesés miatt a hő, fájdalom érzékelése jelentősen csökkenhet, nem „érzi” a beteg ízületeinek helyzetét, koordinációs képessége romlik, izmai sorvadnak, sajnos bénulás is jelentkezhet a későbbiek folyamán.

Autonóm neuropáthiáról beszélünk, ha a vegetatív idegrendszer rostjai sérülnek és a szokásos tünetek mellett hőszabályozási gondok, szív- és érrendszeri problémák, szívritmuszavar, vérnyomás problémák, emésztő-rendszeri zavarok lépnek fel.

Egy 2013-ban publikált vizsgálat rávilágított az R-alfa-liponsav klinikailag manifesztált diabeteses neuropathiára kifejtett kedvező hatásaira 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők körében.

A vizsgálatot a "Irfan Ljubijankic MD" kantoni kórházban végezték Bihacban. 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő 20 beteget vontak be, akiknél klinikailag manifesztált diabéteszes neuropátia volt diagnosztizálva. Az összes beteg állapotát az alábbiak értékelték: kórtörténet, klinikai paraméterek, részletes belgyógyászati vizsgálat, laboratóriumi vizsgálatok. Orális antidiabetikumokkal és inzulinnal, valamint alfa-liponsav készítménnyel kezelték négy hónapig. Két csoportra osztották a betegeket, jó (HbA1c<7%) és kevésbé jó paraméterekkel rendelkezőkre.

A vizsgálatban 7 férfi és 13 nő vett részt. A betegek átlagos életkora 58,6 volt az első csoportba és 55,6 év a második csoportban. A betegek betegségének átlagos időtartama az első csoportban 11,2 +/- 5,4 év, a második csoportban 13,4 +/- 6,6 év volt. A nemek közötti különbség, az átlagos életkor és a betegség időtartama mindkét csoportban statisztikailag nem szignifikáns (p Mindkét csoportban azonos számú betegnél, 40%-kal csökkent az izom-atrófia mértéke és a gyaloglás nehézsége. Orvosi vizsgálat során az első csoportban 30%-kal, a második csoportban pedig 20%-kal csökkent a kellemetlen végtagtájéki érzés (p> vagy = 0,05).

A kutatás eredménye alátámasztja, hogy az alfa-liponsav hatékony gyógyszer a diabeteses disztális sensomotoros neuropáthia kezelésében, és terápiás hatása hatékonyabb a jól karbantartott HbA1c értékkel rendelkező betegek esetében (HbA1c<7%).

Hivatkozás:

Ibrahimpasic K. Alpha lipoic acid and glycaemic control in diabetic neuropathies at type 2 diabetes treatment. Med Arch. 2013;67(1):7-9.

 

Az R-alfa-liponsav továbbfejlesztett változatát tartalmazó
étrend-kiegézszítő már elérhető Hazánkban is!

Napfényvitamin ResistanceStop Na-R-ALA 150 mg

R-alfa-liponsav-nátriumsót, Papaya-kivonatot, fahéj kivonatot és szerves kötésű krómot tartalmazó termék.

A különbség más alfa-liponsav tartalmú termékekhez képest:

Termékem fő hatóanyaga az R-alfa-liponsav, mely az alfa-liponsav aktív formája. A hagyományos alfa-liponsav termékek S- és R-alfa-liponsavat fele-fele arányban tartalmaznak, ahol az S izomer inaktív forma, tehát biológiai hatást nem várhatunk tőle.

Továbbá az R-alfa-liponsav továbbfejlesztett változatát tettük a Napfényvitamin ResistanceStop Na-R-ALA 150 mg készítménybe, mely az R-alfa-liponsav-nátriumsó nevet viseli, vízben is kiválóan oldódik, így jóval hatékonyabb felszívódással és biohasznosulással rendelkezik, mint elődjei.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a nátriumsós változat semleges kémhatású, tehát a hagyományos alfa-liponsavra jellemző savas, maró hatással nem rendelkezik, így nem izgatja a száj-, nyelőcső- és gyomor nyálkahártyát sem.


5% kupon kedvezmény Olvasóimnak!

 

Szeretettel és üdvözlettel,

Pintér Zoltán

 

 

Egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban: A vizsgálati eredmény az alfa-liponsavra, mint hatóanyagra vonatkozik és nem konkrét termékre! A cikk informatív jelleggel készült. A Napfényvitamin ResistanceStop Na-R-ALA 150 mg termék nem gyógyszer, semmilyen orvosi kezelést, gyógyszert nem helyettesíthet! Kizárólag a jobb életminőség előmozdítása céljából alkalmazható készítmény! Betegség esetén mindenképpen forduljon orvoshoz!