Napfényvitamin webshop: Prémium kiegészítők tárháza

Számomra termékeim valóságos műalkotások, melyeket tudományos megalapozottsággal, a hazai igényeknek megfelelően alkottam meg

Kapcsolat

Telefonszám, mely kizárólag
hétköznapokon 11:00 - 15:00
között hívható:

06 (70) 547 23 57

E-mail: info@napfenyvitamin.net


Vállalkozás adatok:

Pintér Zoltán
egyéni vállalkozó

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002
 

Hiba, illetve panasz esetén
hívható telefonszám:

06 (70) 547 23 57


Adatkezelés nyilvántartási száma:

NAIH-70497/2013.

Tudatos D-vitamin Fogyasztók

Megosztás

Megmentőnk lehet a Glutathion?!

2017.11.07.

Megmentőnk lehet a Glutathion?!

A glutation rendkívül fontos szabadgyök- semlegesítő molekula. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert anyaga, képes kisöpörni a szabad gyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Védi szervezetünket a radioaktív anyagoktól és az UV-sugárzástól. A test legerősebb gyógyító anyaga.

A glutation (GSH) az egyik legfontosabb – mindössze három aminosavból álló – vízoldékony antioxidáns molekulánk. (x)

Természetes állapotában néhány gyümölcsben és zöldségben, továbbá növényi és állati szövetekben fordul elő, nagyobb mennyiségben pedig a fehérjetartalmú ételekben található meg. Redukált formája egy szabad ‒SH csoporttal rendelkezik, mely nehézfémterhelés esetén fémionokat köt, oxidatív stressz esetén könnyebben oxidálódik, mint a sejt fehérjéi, így a stresszhatások elleni védekező reakciók egyik fontos komponense. Maga is gyökfogó tulajdonságú, de emellett részt vesz az aszkorbinsav és rajta keresztül az E-vitamin regenerálásában, a H2O2 és a lipid-peroxidok redukálásában.

Miért fontos a glutation-(GSH) bevitel?

• Mert leköti a szabad gyököket: a glutation rendkívül fontos szabadgyök- semlegesítő molekula. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert anyaga, képes kisöpörni a szabad gyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Védi szervezetünket a radioaktív anyagoktól és az UV-sugárzástól. A test legerősebb gyógyító anyaga. A szabad gyökök keletkezése bonyolult és kiszámíthatatlan reakciók egész sorát indíthatják el a szervezetünkben, egyaránt károsíthatják a zsírokat, fehérjéket és a nukleinsavakat. A kémiai szabad gyökök túlzott termelődése végső soron mindig valamilyen betegségben nyilvánul meg, ennek a legsúlyosabb formája a rákos daganat kialakulása.

A GLUTATION (GSH):
1. Növeli az energiaszintet
2. Lassítja az öregedést
3. Erősíti az immunrendszert
4. Segíti a méregtelenítést
5. Javítja az agyi funkciókat
6. Csökkenti a stressz hatásait
7. Megfiatalítja bőrünket

• Mert lassítja az öregedést: ahogy öregszünk, védekező rendszerünk egyre kevésbé tud megküzdeni a folyamatosan keletkező szabad
gyökökkel. A glutation hatástalaníthatja azokat a szabad gyököket, melyek összefüggenek az öregedéssel, és drámaian lelassíthatja annak folyamatát, és újjáépíti a roncsolódott sejteket. Ha hiányt szenvedünk a glutationban, akkor az öregedés folyamata felgyorsul.

• Mert hiánya idegrendszeri betegségekhez vezethet: a glutation hiánya először az idegrendszert érinti, mely koordinációs zavarokhoz, majd később felismerőképességünk csökkenéséhez
vezet. Az eddigi kutatások alapján súlyosabb idegrendszeri betegségek kialakulásában, így például a Parkinson-kór, Sclerosis multiplex, Alzheimer-kór kialakulásában is szerepe van a glutation hiányának.

• Mert immunerősítő hatású: mivel a glutation ilyen erős antioxidáns és immunerősítő, feltevések szerint segít megelőzni a rákot, különösen a májban, ahol a hatástalanított káros anyagok fő raktározása folyik. Egyre több a tudományos bizonyíték, hogy a glutation az emberi test egyik potenciális daganat elleni gyógyírja.

• Mert gyulladáscsökkentő hatású: kimutatták a glutation gyulladáscsökkentő hatását, valamint felgyorsíthatja a regeneráció folyamatát. Ízületi gyulladásoknál kifejezetten pozitív hatású.

 Mert méregtelenítő hatású: erős méregtelenítő hatása van, és megvédi szervezetünket
a nehézfémek, a rengeteg gyógyszer, a sugárzás, a cigarettafüst, az alkohol és a szennyeződések káros hatásaitól.

• Mert daganatellenes hatású: emeli a daganatsejtek oxigén szintjét, ez idézi elő rákölő hatását, hiszen az oxigén a daganatsejteket megöli. Az oxidánsok hatására maga is károsodik, de a glutation reduktáz nevű enzim azonnal helyreállítja.

A glutation lényegében pajzsként védi szervezetünket a különböző külső behatásoktól (pl. UV-sugárzás, radioaktív anyagok, szabad gyökök, különböző méreganyagok stb.), melyek különböző betegségek előidézői lehetnek. Egy amerikai kutatók által a szájon át alkalmazott glutation hatásáról végzett 6 hónapos kísérlet eredménye azt mutatta, hogy a vörösvértestekben, a plazmában, a limfocitákban és a szájnyálkahártyán a GSH szintje szignifikánsan emelkedett a kontrollcsoportéhoz képest nagy dózisú (napi 1000 mg) GSH-t kapó csoportban, és ezzel bebizonyította, hogy érdemes a glutationt külső forrásból bevinni szervezetünkbe. A GSH (glutation) szájon át történő bevitele során a sejtekbe csak elenyészően kis része képes eljutni. Emiatt a legtöbb glutationt tartalmazó termék nem tudja teljesíteni azt a feladatát, hogy a sejtekben lévő glutationhiányt orvosolja.

Erre a problémára jelenthet megoldást a LivOn Labs különleges liposzómás technológiával készült GSH-ja, melynek segítségével a glutation szinte teljes mennyisége bevihető a sejtekbe a liposzómás burok segítségével. A különleges technológiának köszönhetően így a szervezetünkbe bevitt glutation nem vész kárba, szinte a teljes mennyiség képes hasznosulni. A glutation (GSH) mellett az alfa-liponsav (R-ALA) és a C-vitamin sejtekbe történő bejutását is meg tudták valósítani, és közel olyan hatékonyságot tudnak elérni az egyes anyagok bevitele során, mintha intravénás injekciós formában történne a bevitel.  Ez a különleges liposzómás technológiával készült termékcsalád Európában Altrient® márkanéven kerül forgalomba.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a glutation (GSH) nagyon fontos szerepet játszik az emberi szervezet működésében, és hiánya több féle súlyos betegség forrása lehet. Megfelelő technológiával előállított glutation (GSH) szájon át történő bevitelével pótolni tudjuk hiányát, s ezzel hozzájárulhatunk egészségünk hosszú távú megőrzéséhez.

Figyelem! A cikk kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A benne lévő információk nem alkalmasak betegségek kezelésére!

Szerző: Dr. Dóda Ildikó

Forrás: http://lifemagazin.hu/szepseg/miert-erdemes-glutationt-fogyasztani-mi-koze-az-anti-aginghez

Ajánlott termék: Altrient® GSH Liposzómás Glutation >>

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!